Wat biedt Chalet Italië u?

Een prachtige strandvakantie in het culturele hart van Italië.

IMG_4122

Een heerlijke vakantie aan zee met een prachtig breed zandstrand. Wij moesten er even voor zoeken in Italië. Zeker als je dat ook wil combineren met een prachtige omgeving zoals Toscane. Wij vonden uiteindelijk de badplaats Viareggio, een prachtige uitvalsbasis om Toscane te ontdekken. In de nabijheid liggen steden zoals Lucca, Pisa, Cinque terra en zelfs Florence is goed met de auto bereikbaar. Maar ook de pittoreske en gezellige kleine dorpjes in de bergen en de prachtige natuur in Toscane zijn de moeite waard. De liefhebbers van een goed glas wijn kunnen hun hart ophalen want diverse grote wijnhuizen zijn in Toscane gelegen. Zelf trek ik er altijd met de racefiets op uit.Strand

Viareggio is een badplaats met uitgestrekte stranden, grote delen zijn voorzien van strandbedjes die je kunt huren, maar er zijn ook volop openbare stranden. De lange boulevard start vanuit de haven en er zijn talloze winkeltjes te vinden. Heerlijke restaurantjes en diverse ijssalons. Aan de stranden ten zuiden van het dorp zijn diverse strandtenten waar je een hapje kunt doen en waar ’s avonds de muziek aangaat.

Onze mobile homes voor maximaal 5 personen, hebben een kamer met 3 slaapplaatsen en een slaapkamer met een 2-persoons bed. Wij adviseren maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen. Zo slaapt er niemand op het extra slaapbankje.

De huisjes staan op camping Paradiso dat 5-10 minuten fietsen van het strand ligt. Tevens is het ca. 10 tot 15 minuten fietsen van de gezellige boulevard in het dorp. Het is een echte Italiaanse camping met een mix van vaste staplaatsen met mobile homes, campingplaatsen en vaste plekken waar de Italianen hun zomervakantie doorbrengen. Er is veel te beleven in de Piazza, het zwembad, de speeltuin, op het voetbalveldje of tijdens de animatie.

Viareggio is nabij de autostrada en de luchthaven van Pisa gelegen. Optimaal bereikbaar. Kiest u voor het vliegtuig dan is het voordelig boeken via www.ryanair.com het huren van een auto is het meest betrouwbaar via www.sunnycar.nl. U kunt alles dan in het Nederlands regelen.

Kortom of u nu van het strand houdt, de natuur en de bergen, het lekkere eten of de prachtige Italiaanse dorpen en steden! Viareggio is de uitvalsbasis om van dit alles te genieten.

Entree